У Держпраці відбувся семінар щодо сучасних підходів до роботи з відкритими даними про бізнес

14 вересня 2021

У рамках Меморандуму про співпрацю, який нещодавно т.в.о. Голови Держпраці Віталій Сажієнко підписав із заступником директора з правових питань YouControl Данилом Глоба, для посадових осіб Держпраці відбувся семінар щодо сучасних підходів до роботи з відкритими даними про бізнес.

Представники компанії YouControl розповіли про свою аналітичну систему, яка формує повне досьє на кожну компанію України на основі відкритих даних з понад 180 джерел. Показали на практиці як можна за хвилину отримати актуальну інформацію про компанію або ФОП з офіційних відкритих даних.

Аналітична система YouControl допоможе посадовцям Держпраці в автоматизованому режимі перевіряти, порівнювати та аналізувати дані без залучення значної кількості людських ресурсів.

Співпраця з YouControl сприятиме підвищенню ефективності виконання завдань Служби, зокрема щодо перевірки учасників процедур закупівель, запобігання корупційним правопорушенням, контролю підприємств сфери управління тощо.

Держпраці та YouControl у рамках Меморандуму планують регулярно організовувати та брати участь у спільних конференціях, круглих столах, дискусіях тощо. Така взаємодія сприятиме формуванню прозорого бізнес-середовища в Україні, популяризації відкритих даних, підвищенню ефективності державного управління.