Триває розгляд планів розвитку гірничих робіт на 2022 рік

24 листопада 2021

Протягом наступних двох тижнів Головним управлінням Держпраці у Дніпропетровській області розглядатимуться плани розвитку гірничих робіт підприємств з видобутку корисних копалин відкритим способом.

Робота комісії буде зосереджена на питаннях дотримання параметрів ведення гірничих робіт проєктам розробки родовищ; обсягам геологорозвідувальних, розкривних, рекультиваційних робіт та обсягам видобутку корисних копалин і переробки мінеральної сировини.

Без уваги не залишаться питання проведення на гірничих підприємствах підривних робіт та поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення.

Метою розгляду планів є забезпечення раціонального і безпечного ведення гірничих робіт, дотримання законодавчих і нормативних вимог, умов ліцензій на користування надрами, проєктних рішень щодо відпрацювання запасів корисних копалин і їх переробки, недопущення понаднормативних втрат, вибіркового відпрацювання родовищ корисних копалин і їх псування від неправильного ведення робіт, своєчасного відновлення порушених гірничими роботами земель, а також виконання заходів з охорони надр, промислової безпеки та запобігання шкідливому впливу гірничих робіт на навколишнє середовище.