ТОВ «КОМПОЗИТМОНТАЖ» – по результатам перевірки обговорено заходи по усуненню порушень та попередженню травматизму

30 серпня 2018

Результати планової перевірки дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки товариства з обмеженою відповідальністю «КОМПОЗИТМОНТАЖ» обговорено на виїзній нараді Криворізького гірничопромислового управління Головного управління Держпраці у  Дніпропетровській області.

За участі директора та майстрів підприємства на нараді розглядались найбільш суттєві питання, які виникали у фахівців Держпраці в ході перевірки та були заслухані фахівці підприємства щодо планування роботи по усуненню виявлених під час перевірки порушень, разом з тим, заходів по недопущенню подібних порушень.

Роблячи узагальнюючий висновок проведеній перевірці, начальник відділу нагляду в промисловості та за об’єктами підвищеної небезпеки Валентин Озерян зауважив, що робота адміністрації підприємства по створенню безпечних умов праці потребує вдосконалення. Першочергово звернув увагу на ефективність функціонування служби охорони праці на підприємстві в цілому та ефективний контроль з боку відповідальних осіб зокрема.

Так, протягом перевірки інспекторським складом виявлено ряд порушень нормативно-правових актів з охорони праці, були випадки рекомендацій до призупинення виконання деяких робіт підвищеної небезпеки, до адміністративної відповідальності притягнуто посадових осіб підприємства, у тому числі і керівника.

В ході зустрічі фахівці Держпраці акцентували увагу на своєчасному проведенні навчання працівників і перевірки їх знань з питань охорони праці. Говорили про допуск до робіт підвищеної небезпеки персоналу, який має обов’язково пройти спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів. При цьому, не залишили поза увагою новоприйнятих працівників, їх стажування та допуск до самостійної роботи. Зосередились на організації безпечної експлуатації та ремонті електроустановок, газового устаткування, обладнання, що працює під тиском.

Учасники наради проаналізували стан виробничого травматизму на споріднених підприємствах. Беручи за основу інформацію про нещасні випадки, які сталися вже в поточному році у регіоні, інспектори гірничопромислового управління порадили окреслити в своїх планах ряд заходів по недопущенню подібного на своїх виробничих об’єктах.

Резюмуючи проведену зустріч Валентин Озерян наполегливо рекомендував її учасникам спрямувати всі зусилля на створення відповідних умов праці з метою попередження виникнення травмонебезпечних ситуацій. Разом з тим, нагадав про можливість зворотного зв’язку, і у разі необхідності звертатися за інформаційно-консультативною підтримкою.