Т.в.о. Голови Держпраці Віталій Сажієнко з робочим візитом відвідав Сумщину

08 вересня 2021
Під час робочої зустрічі з колективом Управління Держпраці у Сумській області т.в.о. Голови Держпраці Віталій Сажієнко зробив основний акцент на пріоритетних напрямах роботи Служби. Наголосив на важливості реалізації Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік та обговорив результати 2 місяців інспекційної кампанії на території області.

У рамках заходу особливу увагу було приділено напряму надання адміністративних послуг. Керівник Служби підкреслив актуальність інформаційно-роз’яснювальної роботи стосовно можливостей онлайн реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.


Також під час візиту були обговорені питання щодо запобігання виробничого травматизму та наголошено на своєчасності та об’єктивності розслідувань нещасних випадків на виробництві.

Віталій Сажієнко зазначив, що перед інспекторами праці стоїть завдання попереджувати порушення з охорони праці та направляти свої сили в превентивні заходи з метою мінімізації нещасних випадків у майбутньому.

Очільник Служби дав настанови щодо подальшої роботи територіального управління та звернув увагу присутніх на важливість формування ефективної комунікації між центральним апаратом Держпраці та його територіальними органами стосовно розв’язання актуальних питань.

Крім того, на нараді було розглянуто питання корупційних ризиків. Керівник Держпраці акцентував колегам на недопущенні проявів корупції в органах державної влади.

По завершенню наради Віталій Сажієнко поспілкувався з колективом Управління та позитивно відзначив організацію роботи в Управління Держпраці у Сумській області.