Т.в.о. Голови Держпраці Віталій Сажієнко під час робочого візиту у Дніпрі наголосив на захисті медичних працівників

16 вересня 2021

В рамках робочого візиту т.в.о. Голови Держпраці Віталій Сажієнко провів нараду з керівниками структурних підрозділів ГУ Держпраці у Дніпропетровській області, в ході якої окреслив пріоритетні напрями роботи та завдання Служби.

Віталій Сажієнко зосередив увагу колег на проведенні перевірок з охорони праці, з питань додержання законодавства про працю та акцентував на належному оформленні результатів таких перевірок. Зупинився також на питанні виробничого травматизму, наголосив на своєчасності та об’єктивності розслідувань нещасних випадків на виробництві. Крім того, зазначив про необхідність посилення превентивних заходів з метою недопущення нещасних випадків у майбутньому.

Також під час заходу особливу увагу було приділено напряму ринкового нагляду та надання адміністративних послуг. Розглянуто законодавчі зміни щодо реєстрації декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та дозвільної системи. Обговорено питання планування роботи у сфері здійснення державного нагляду (контролю) на наступний рік.

Очільник Служби акцентував на соціальному захисті медпрацівників у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, завершенні розслідувань випадків гострих респіраторних захворювань серед працівників закладів охорони здоров’я області.