Результати роботи Управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об`єктах підвищеної небезпеки за І квартал 2021 року

09 квітня 2021

Забезпечення прав та свобод людини є головним обов’язком держави. Саме на посадових осіб Держпраці і її територіальні органи покладений основний обов’язок з виявлення порушень законодавства про працю, з питань охорони праці та ін.

Так, кількість піднаглядових Головному управлінню суб’єктів господарювання за І квартал 2021 року становила 40624, кількість піднаглядових виробничих об’єктів складає 218577.

У І кварталі Головним управлінням проведено 471 перевірка суб’єктів господарювання (з них: 257 планових, 214 позапланових) з питань додержання законодавства у сфері охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці.

Кількість порушень виявлених під час здійснення контрольних заходів – 11817.

Кількість штрафів, накладених на працівників підприємств, усього – 469, з них на керівників підприємств – 123.

Головне управління надалі продовжує активно проводити превентивну інформаційно-роз’яснювальну роботу з керівниками, начальниками служб охорони праці та колективами підприємств з питань охорони праці та промислової безпеки з метою забезпечення належних умов праці та недопущення виробничого травматизму.