Питання охорони праці, трудового законодавства та заходи щодо попередження виробничого травматизму в медичних установах

24 травня 2019

Минулого тижня, у приміщенні «Зонального навчально-методичного центру підприємства Дніпропетровського об’єднання профспілок» за участю фахівців Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області відбулася семінар-нарада з інженерами з охорони праці та головами профспілкових комітетів медичних установ міста Дніпра з питань охорони праці та трудового законодавства на тему: «Управління охороною праці та обов’язки роботодавця щодо створення на робочому місці та в кожному структурному підрозділі умов праці відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці та додержання законодавства про працю».

Виступаючи перед учасниками наради, головний державний інспектор відділу нагляду у агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління нагляду в промисловості і на об`єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області Марина Гайтукієва наголосила на постійному та безумовному дотриманні вимог законодавства з охорони праці, як основного важеля зниження та профілактики виробничого травматизму у медичних установах.

Було детально проаналізовано та обговорено стан виробничого травматизму в галузі медицини за 2018 та І квартал 2019 року. Ретельно розглянуто види подій та причини, під час яких сталися нещасні випадки пов’язані із виробництвом та наведено приклади таких травмувань. І знову ж таки, як показує аналіз, основною причиною травмування є особиста необережність працівників. За нею йде невиконання вимог інструкцій з охорони праці та порушення правил дорожнього руху.

Учасники семінару мали можливість поставити питання та отримали вичерпні відповіді на них.