Питання безпечної експлуатації гірничошахтного обладнання обговорено під час наради у гірничому департаменті ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»

17 серпня 2021

Під час позапланової перевірки в шахтоуправлінні з підземного видобутку руди (на правах шахт) гірничого департаменту ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» фахівцями відділу нагляду у гірничорудній промисловості у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області проведено консультативну нараду з директором та головним інженером шахтоуправління, а також головними спеціалістами ШУ, начальниками та механіками дільниць, енергетиками та інженерами відділу охорони праці виробничого об’єкта.
Приводом даної наради послугувало збільшення порушень виявлених при проведенні перевірок в частині експлуатації гірничого обладнання на підзвітних підприємствах з підземного видобутку руди, що можуть призвести до нещасних випадків.

Під час доповідей фахівцями відділу нагляду у гірничорудній промисловості у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області підіймались питання безпечної експлуатації гірничошахтного обладнання, проведення обслуговування обладнання на підприємстві за єдиною системою планово-запобіжних ремонтів (від профілактичного огляду і обслуговування до поточного та капітального ремонтів) за заздалегідь розробленим планом, тощо. Окремо зосереджено увагу на обов’язковому дотриманні нормативної та проектно-технічної документації під час експлуатації гірничого обладнання, вибір, установку, введення в експлуатацію, а також експлуатацію та обслуговування механічного та електричного обладнання згідно вимогам безпеки та захисту здоров’я працівників під час застосування виробничого обладнання.

Говорили і про взаємозв’язок недооцінки ризиків і обізнаності працівників у ракурсі підготовки та проходження посадовими особами і робітниками підприємства навчання з питань охорони праці.

Резюмуючи проведену зустріч, фахівцями відділу нагляду у гірничорудній промисловості у м. Кривий Ріг управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області зауважили, що адміністрації та усім працівникам ШУ ПАТ «АМКР» потрібно більш якісно працювати в частині створення безпечних та нешкідливих умов праці, а також рекомендовано звернути увагу на ефективність функціонування служби охорони праці на виробничому об’єкті та підприємстві в цілому та ефективність контролю з боку відповідальних осіб зокрема.