Привітання з Днем Української Державності!

28 липня 2023

Цього року в той день, коли українські християнські церкви вшановують памʼять Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Руси–України ми вдруге відзначаємо День Української Державності.

Це свято нагадує нам про те, як традиції Русі у розбудові зорієнтованого на Європу культурно-релігійного простору продовжили Галицько-Волинське князівство, козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна незалежна Україна.

Сьогодні ми вшановуємо всі етапи нашого становлення і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна відбулася як успішна держава з втіленим правом нації на незалежність, ефективним державним апаратом і дієздатним військом, системою юридичних норм та міжнародним визнанням. Утверджуємо зв’язок сучасників з багатьма поколіннями українців, що зберегли нашу культуру, нашу самобутність, наш характер.

Українці ніколи не полишали боротьби за свободу та здобуття державності, бо завжди були вільною, сильною та працьовитою нацією. І кожен з нас й надалі виборюватиме право на існування власної Держави!
Берегти єдність нині, працювати разом на перемогу — це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо.

Разом до Перемоги!

Голова Держпраці
Ігор Дегнера