Про заходи попередження виробничого травматизму говорили під час семінару у м. Новомосковськ

29 березня 2017

В управлінні освіти виконавчого комітету Новомосковської міської ради, відбувся семінар для посадових осіб управління на тему щодо стану виробничого травматизму та створення роботодавцями безпечних умов праці.

Для присутніх виступили начальник управління освіти – Ольга Павлік та заступник начальника відділу нагляду у агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області – Анна Решетнікова.

Анна Решетнікова акцентувала увагу присутніх на тому, що на Дніпропетровщині у закладах соціально-культурної сфери останнім часом значно виріс виробничий травматизм. Так за 2016 рік травмовано 123 працівники (збільшення майже на 33%), для порівняння за 2015 рік у заклдах травмовано 83 працівники. Також за 2016 рік 9 осіб травмовано смертельно (за 2015 рік – 8). Найбільшої кількості травмованих налічують освіта – травмовано 32 особи та торгівля – 30 травмованих). Крім того, за 2016 рік у закладах соціально-культурної сфери сталося 28 нещасних випадків з тяжкими наслідками, а лише за 2 місяці 2017 року сталося вже 9 тяжких випадків, – зазначила доповідач.

Також Анна Василівна відмітила, що фахівці Головного управління занепокоєні зростанням кількості випадків смерті з природних причин майже на 33% (з 55 таких випадків у 2015 році до 82 у 2016). Крім того, спостерігається омолодження смертності, тому доповідач закликала присутніх велику увагу приділяти вчасному та якісному проведенню медоглядів працівників. Наголосила на необхідності слідкувати за своїм здоров’ям, дотримуватись режиму праці та відпочинку. Для запобігання виробничому травматизму у закладах соціально-культурної сфери кожен керівник та працівник закладу повинен знати чинні нормативно-правові акти з питань охорони праці й неухильно їх дотримуватись.