Працівників ПАТ “ОРІЛЬ-ЛІДЕР” проконсультували щодо змін в трудових відносинах під час військового стану

19 вересня 2022

Фахівцями Головного управління Держпраці в Дніпропетровській обл. було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками ПАТ “ОРІЛЬ-ЛІДЕР”.

В ході проведення заходу було надано консультації щодо змін у законодавстві з питань охорони праці, що пов’язані із введенням воєнного стану на території України, зокрема роз’яснено нововведення в законодавстві, якими на період воєнного стану запроваджено спрощений процес набуття права на виконання робіт підвищеної небезпеки і на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки, що регламентовані Постановою КМУ від 18.03.2022 №314 та акцентовано увагу на можливості подання декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці в електронному вигляді. Крім того, було надано консультаційну допомогу щодо порядку розробки нормативних актів з охорони праці, що діють у межах підприємства, та наголошено на недопущенні до виконання робіт підвищеної небезпеки працівників, які не пройшли відповідні інструктажі, спеціальне навчання та перевірку знань з питань охорони праці.

Особливу увагу було приділено питанню попередження травматизму та наголошено на необхідності дотримання вимог нормативних та законодавчих актів з охорони праці та настанні відповідальності, в тому числі й кримінальної, для роботодавця у разі настання травми або нещасного випадку.

Наприкінці заходу інспектори обговорили питання подальшої взаємодії та інформаційної підтримки, роз’яснили особливості і переваги функціонування системи «Інтерактивний інспектор» та звернули увагу на переваги задекларованої праці та запропонували отримати детальну інформацію на сайті Держпраці https://cutt.ly/tZOfZvZ та інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/

Прес-служба Головного управління