Працівникам підприємства хімічної промисловості наголосили на обов’язковому дотриманні вимог безпеки праці під час експлуатації та обслуговування обладнання, що працює під тиском

26 липня 2023

✅В рамках інформаційно-роз’яснювальної роботи фахівці управління інспекційної діяльності у Дніпропетровській області провели технічні консультації представникам підприємства з виробництва виробів з пластмас щодо безпечної експлуатації та обслуговування обладнання, що працює під тиском.

Під час заходу посадовці міжрегіонального управління наголосили на дотриманні нормативно-правових актів з охорони праці, зокрема «Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском». Було обговорено питання стосовно проведення своєчасних технічних оглядів та експертних обстежень обладнання, а також проведення навчання та перевірки знань у відповідальних осіб та працівників, які експлуатують та обслуговують обладнання, що працює під тиском.

📌Також спільно з посадовими особами підприємства була обговорена необхідність дотримання вимог Рекомендацій Держпраці роботодавцям при виконанні робіт підвищеної небезпеки працівниками підприємства та експлуатації машин, механізмів, обладнання в умовах воєнних (бойових) дій. Окрім того, держслужбовці нагадали про профілактику виробничого травматизму та застерегли про неприпустимість його приховування.

Наприкінці зустрічі учасникам повідомили, що у разі потреби можна одержати консультацію за допомогою сервісу «Інтерактивний інспектор» або знайти відповіді на актуальні питання на інформаційному порталі http://pratsia.in.ua