Працівникам харчової промисловості акцентували на безпечній експлуатації обладнання

01 грудня 2022

Фахівцями відділу нагляду в агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері та на об’єктах житлово-комунального господарства у м. Дніпро управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області провели інформаційно-роз’яснювальний захід з працівниками мережі магазинів-виробництв домашніх напівфабрикатів «Галя Балувана» в м. Павлоград. Під час відвідування було наголошено на безумовному дотриманні вимог законодавства з питань охорони праці, зокрема під час експлуатації обладнання для приготування тіста та виробництва напівфабрикатів з м’яса.

Посадові особи Держпраці надали роз’яснення щодо порядку сповіщення працівників при аварійному відключенні та відновленні електропостачання та під час експлуатації бензинових та дизельних генераторів в умовах раптового відключення централізованого електропостачання. Також у рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» інспектори поспілкувались з присутніми на тему ризиків та наслідків незадекларованої праці для працівників та роботодавців і провели консультації щодо змін в трудовому законодавстві.

Наприкінці зустрічі було повідомлено про можливість отримання необхідної та актуальної інформації на сайті Державної служби України з питань праці у рубриці «Рекомендації для роботодавців та працівників на період воєнного стану» та на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua

Більше інформації шукайте за посиланнями

https://dsp.gov.ua/trudovi-vidnosyny-pid-chas-voiennoho-stanu-v-ukraini-shcho-zminylosia

Або на офіційному каналі в Telegram

https://t.me/dneprviddil