Підбито підсумки планової перевірки у ПрАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат»

14 травня 2021

З 27 квітня по 13 травня у ПрАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» проведено плановий захід державного нагляду щодо додержання законодавства у сферах державного гірничого нагляду, промислової безпеки, охорони та гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, результати якого було розглянуто на нараді під головуванням начальника управління гірничого нагляду Держпраці Олега Неленя.

У нараді взяли участь керівництво підприємства, головні спеціалісти та керівники структурних підрозділів.

Під час наради обговорювалися питання, які виникали в ході перевірки та, в свою чергу, акцентувалася увага на тих порушеннях, що несуть ризик настання негативних наслідків від провадження господарської діяльності.

Посадовці Головного управління, які приймали участь у перевірці, детально зупинились на виявлених порушеннях та надали методичні рекомендації щодо їх усунення.

Всі виявлені порушення відображені в акті, складеному за результатами заходу державного нагляду, який вручений керівництву підприємства.

Підбиваючи підсумки, Олег Нелень наголосив на обов’язковості дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, вжиття невідкладних заходів та спрямування всіх зусиль на створення належних умов праці з метою попередження виробничого травматизму. За необхідності методично-консультативної підтримки не вагаючись звертатися до спеціалістів Держпраці.

З метою профілактики виробничого травматизму та забезпечення працівників інформацією та роз’ясненнями щодо ефективних засобів дотримання законодавства та запобігання можливим його порушенням посадовцями Головного Управління у структурних підрозділах ПрАТ «ЦГЗК» проводились технічні консультації з питань організації та безпечного ведення відкритих гірничих робіт, безпечної експлуатації гірничих машин, залізничного, автомобільного технологічного та конвеєрного транспорту, організації та виконання робіт за нарядом-допуском, безпечного проведення робіт на технологічному устаткуванні.