Під час позапланової перевірки на шахті «Героїв Космосу» було проведено превентивний захід з працівниками шахти

27 травня 2021

Головний державний інспектор відділу гірничотехнічного нагляду у вугільній промисловості у м. Павлоград Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області Світлана Величко за письмовим бажанням суб’єкта господарювання прийняла участь в роботі комісії з прийняття в експлуатацію вентиляційної збійки між горизонтами 470-350 м. та прилеглих до неї виробок шахти «Героїв Космосу» ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ», та провели позапланову перевірку на дотримання діючого законодавства з охорони праці.

Під час перевірки робота фахівця Головного управління була спрямована, передусім, на виявлення порушень, що могли створити явну загрозу життю та здоров’ю працівників, а це порушення провітрювання, пилегазового режиму та порушення електровибухобезпеки обладнання.

Так, під час перевірки не було виявлено грубих порушень Правил безпеки у вугільних шахтах (Вентиляційна збійка забезпечена розрахунковою кількістю повітря 266 м3/хв. Стаціонарна апаратура аерогазового контролю працездатна і експлуатується згідно нормативних вимог. Концентрації газу метану та вуглекислого газу не перевищують допустимих норм), однак виявлено порушення нормативно-правових актів з охорони праці в результаті чого складено акт та внесено обов’язковий для виконання припис про усунення виявлених порушень. При врученні припису директору шахти було запропоновано усунути виявлені порушення.

Разом с тим, проведена роз’яснювальна робота з питань профілактики і пом’якшення наслідків поширення COVID-19 на робочому місці.