Перевірку пройдено – Акт підписано – превентивну роботу проведено

19 листопада 2018

За результатами планової перевірки дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки комунального підприємства «Жовтоводтепломережа» при Криворізькому гірничопромисловому управлінні Головного управління Держпраці у  Дніпропетровській області відбулась робоча зустріч з керівництвом підприємства.

На підставі акту перевірки фахівці відділу нагляду в промисловості та за об’єктами підвищеної небезпеки, саме за їх участі здійснювалась перевірка, детально зупинились на виявлених порушеннях та аргументовано роз’яснили керівництву комунального підприємства хід їх усунення спираючись на вимоги законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Роблячи узагальнюючий висновок проведеній перевірці, начальник відділу Валентин Озерян зауважив, що робота адміністрації підприємства по створенню безпечних умов праці, як для стратегічного підприємства, на недостатньому рівні і потребує вдосконалення.

Першочергово стояли питання по отриманню суб’єктом господарювання у встановленому порядку дозвільної документації на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки. Не менш актуальне для підприємства питання наявність і ведення технічної документації у кожних структурних підрозділах та робочих місцях.

Детально зупинились на вимогах чинних нормативних документів щодо утримання, експлуатації і обслуговування електрообладнання та систем газопостачання. Обговорили дотримання вимог при виконанні робіт, пов’язаних зі зберіганням і застосуванням хімічних речовин (прекурсорів).

Не оминули увагою фахівці Держпраці проведення навчання працівників і перевірки їх знань з питань охорони праці, адже встановлено, що до обслуговування об`єктів підвищеної небезпеки, допускається персонал, який не пройшов навчання у встановленому порядку.

З метою запобігання виникненню ризиків та небезпечних ситуацій, фахівці Держпраці нагадали керівництву КП про необхідність посилення контролю за безпечним виконанням робіт підвищеної небезпеки. Вжити невідкладних заходів по усуненню порушень, які мають місце на підприємстві та наголосили на неухильному дотриманні нормативно-законодавчих актів України з охорони праці. Разом з тим, нагадали про можливість зворотного зв’язку, і у разі необхідності звертатися за інформаційно-консультативною підтримкою.