Охорона праці під час фасування хліба, хлібобулочних і макаронних виробів. Запоріжжя
18 березня 2024Технічну консультацію на робочих місцях одного з підприємств міста Запоріжжя провели посадовці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Запорізькій області. Вони звернули увагу на вимоги «Правил безпеки для виробництва хліба, хлібобулочних та макаронних виробів» стосовно фасування та пакування готової продукції, а саме:
- в разі ручного фасування слід використовувати столи з гладенькою поверхнею – металеві, дерев’яні, покриті пластиком, жерстю або іншими матеріалами, дозволеними до застосування Міністерством охорони здоров’я України;
- живильники пакувальних машин i автоматів, які працюють із автоматичним подаванням виробів від лінії, повинні мати пристрої, що блокують подавання виробів до живильника в разі його переповнення й відводять потік виробів до резервного приймальника;
- завантаження продукту, який розфасовується, й вивантаження готових виробів мають бути механізовані.
Більше інформації про те, як працювати безпечно, можна знайти тут: https://pratsia.in.ua/safe_work.php
