На семінарі-практикумі фахівці Держпраці Криворіжжя обговорили практичну реалізацію законодавства Про державну службу та запобігання і протидії корупції

09 липня 2018

Фахівцям відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятість, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Криворізькому регіоні проведено семінар-практикум, який мав на меті надати професійні рекомендації, щодо практичної реалізації  чинного законодавства України, з яким працює відділ.

Беручи за основу судову практику розгляду справ, запрошена на захід юрисконсульт Юрбізнесцентру Кривого Рогу, зупинилась на основних правових та організаційних засадах функціонування Законів України «Про державну службу», «Про запобігання корупції» та постанови Кабінету Міністрів України №706 «Питання запобігання та виявлення корупції».

Першочергово увагу було приділено правильному тлумаченню термінів передбачених даними законами та їх граматичній акумуляції в процесі виконання службових повноважень. Окремо учасники семінару зупинялись на обговоренні однозначності розуміння фактів дисциплінарних правопорушень, відповідальності за їх вчинення та дисциплінарних стягненнях. В формі конструктивного діалогу обговорювались поняття зловживання владою, службовим становищем та зловживання впливом.

Юрисконсульт роз’яснила зміст та порядок застосування превентивних антикорупційних механізмів, прокоментувала принципи усунення спонукання до вчинення корупційних правопорушень. Всі бажаючі учасники семінару мали можливість отримати вичерпні відповіді на хвилюючі питання за даної тематики.

Підводячи підсумки семінару юрисконсульт резюмувала, що сучасний світ неможливо уявити без прав людини, які основані на принципах свободи, рівності, справедливості і які носять універсальний характер та є необхідними умовами життя людини в цивілізованому суспільстві.