На підприємствах ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» говорили про безпеку в електроустановках в умовах воєнного стану

13 травня 2022

Головними державними інспекторами відділу гірничотехнічного нагляду у вугільній промисловості у м. Павлоград під час заходу на  підприємствах  ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» роз’яснено послідовність дій при виникненні нещасних випадків при роботах з електрообладнанням в умовах воєнного стану.

Було звернуто увагу на додаткові вимоги розділу 3 «Правил будови електроустановок електрообладнання спеціальних електроустановок» НПАОП 40.1-1.32-01 щодо будинків і споруд, де зазначена обов’язкова вимога спрацювання автоматичного вводу резерву живлення, додаткові вимоги до освітлення прокладання кабельних ліній та автоматичного спрацювання аварійного освітлення.

Загострено увагу на використанні працівниками електроінструменту та засобів індивідуального захисту, проведенні електротехнічних вимірів та випробувань.

Також, роз’яснено основні вимоги нормативно-правових актів з безпечної експлуатації електроустановок, порядок отримання групи допуску електротехнологічним персоналом. Учасники обговорили проблемні питання із виконання занулення, заземлення та улаштування пристроями захисного відключення. Йшлося про особливості проведення експертних обстежень,  вимірів та випробувань електротехнічною лабораторією