На ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» відбулася виїзна нарада Ради фахівців з охорони праці металургійних і машинобудівних підприємств Дніпропетровської області

12 листопада 2018

8 листопада на ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» відбулася виїзна нарада фахівців з охорони праці в якій взяли участь: начальник відділу нагляду у металургії і машинобудуванні управління нагляду в промисловості та на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці в Дніпропетровській області Ольга Бондаренко, голова Ради фахівців з охорони праці Анатолій Тертишний, керівники та провідні фахівці з охорони праці підприємств металургійної та машинобудівної галузі Дніпропетровщини та Криворіжжя.

Основні питання порядку денного – аналіз стану виробничого травматизму в Україні, регіоні та на підприємствах металургійної галузі за три квартали 2018 року, презентація інструментів і методів впровадження системи управління охороною праці (СУОП), підготовка до роботи в осінньо-зимовий період на підприємствах металургійної та машинобудівної галузі.

На нараді Ольга Бондаренко довела до відома присутніх інформацію про стан виробничого травматизму на піднаглядових підприємствах за 10 місяців 2018 року. Навела приклади найбільш резонансних подій, що сталися на підприємствах галузі у 2018 році. Службам охорони праці запропонувала заходи задля попередження виробничого травматизму, основними з яких є  підвищення рівня обізнаності працівників підприємства в питаннях охорони праці, своєчасне виявлення та усунення потенційних небезпек і ризиків, посилення контролю посадовими особами підприємств за дотриманням підлеглими працівниками вимог безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою та контролю за станом охорони праці на кожному робочому місці, адже це дозволить зберегти життя і здоров`я працівників та мінімізувати виникнення виробничих ризиків.

В ході наради начальником управління промислової безпеки ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» Дмитром Захарченко була представлена робота системи управління охороною праці (СУОП) на підприємстві. Прикладом стало звітна щотижнева нарада з охорони праці, зі звітом начальників структурних підрозділів з підготовки ПАТ «Дніпровського металургійного комбінату» до роботи в зимовий період.

У формі конструктивної бесіди учасниками наради розглядались проблемні питання, які виникають в період підготовки до роботи в осінньо-зимовий період, в ході якої підприємства  ПрАТ «Сентравіс Продакшен Юкрейн», ПАТ «ДНІПРОМЕТИЗ» та  ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» поділилися набутим досвідом а задля уникнення порушення нормативно-правових актів надали консультативну допомогу підприємствам.

Голова Ради фахівців з охорони праці Анатолій Тертишний зазначив, що невипадковим і логічним був вибір місця проведення ділової зустрічі це одне з найбільших підприємств Дніпропетровської області засноване в 1889 році на якому працює близько 10 тисяч чоловік – «Ми побачили функціонування системи управління охорони праці на ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» – як реагують люди, як вирішуються питання, як ставляться завдання».

Підводячи підсумки засідання Ольга Бондаренко назвала однією з основних цілей наради являється живе спілкування фахівців, в ході проведення таких зустрічей можна обмінятися думками, поділитися своїми напрацюваннями. Крім того нагадала керівникам та працівникам усіх підприємств про необхідність дотримання встановлених вимог промислової безпеки та охорони праці, які забезпечують збереження життя і здоров’я в процесі трудової діяльності.