На нараді обговорено заходи щодо безпечної експлуатації атракціонної техніки

15 квітня 2021

Одним з пріоритетних напрямків роботи Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області залишається контроль за дотриманням суб’єктами господарювання, які здійснюють експлуатацію атракціонної техніки підвищеної небезпеки у закладах соціально-культурної сфери м. Дніпра та Дніпропетровської області.

З метою проведення превентивних заходів щодо безпечної експлуатації атракціонної техніки під час травневих свят, 15.04.2021 р., начальником відділу нагляду у будівництві, підйомними спорудами за об’єктами котлонагляду, транспорту та зв’язку управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області Андрієм Воловицьким спільно з фахівцями відділу проведена нарада з керівниками підприємств, які здійснюють експлуатацію атракціонної техніки підвищеної небезпеки в КЗК «Центральний парк культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченко». На нараді присутнім було доведено до відома основні вимоги нормативно-правових актів з охорони праці щодо безпечного виконання робіт з проведення ремонту та технічного обслуговування атракціонів. Необхідність забезпечення працівників засобами захисту, а також недопущення випадків ураження робочого персоналу електричним струмом, виконання персоналом підприємств вимог безпеки при роботі на висоті.

Керівникам організацій запропоновано популяризувати відвідувачам безпечні методи користування атракціонами та формування такої моделі поведінки, яка сприяла б комфортному та безпечному відпочинку.

На нараді з керівниками розглянуті «Рекомендації щодо запровадження запобіжних заходів розповсюдження СОVІD-19 на робочих місцях» та надані доручення суб’єктам господарювання довести до відома підлеглим працівникам дані «Рекомендації…».

Також проведено роз’яснювальну роботу з урахуванням змін до Постанови КМУ від 26.10.2011 № 1107, зазначених в Постанові КМУ від 03.02.2021 № 77.

За результатами проведеної наради, керівники підприємств погодились з необхідністю особистого контролю безпечного виконання робіт, які пов’язані з ремонтом і обслуговуванням атракціонів та суворого дотримання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці під час виконання робіт.

Досягнута угода про необхідність особистого підтримання зв’язку з керівниками та фахівцями Головного управління з метою отримання консультацій щодо безпечного виконання робіт та надання відповідних інформацій про стан охорони праці на підпорядкованих їм підприємствах.