Металургійні підприємства Криворіжжя доповіли про готовність до роботи в осінньо-зимовий період

16 жовтня 2018

Питання організації безпечного виконання робіт підприємствами металургійної галузі в осінньо-зимовий період 2018-2019 років обговорили на нараді Криворізького гірничопромислового управління ГУ Держпраці у Дніпропетровській області.

Захід організовано фахівцями відділу нагляду у металургії, котлонагляді та за підйомними спорудами, де спільно із запрошеними  провідними фахівцями з охорони праці підприємств даної галузі, головним питанням порядку денного наради підіймали дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці під час виконання робіт в осінньо-зимовий період.

В своїх звітах представники від підприємств доповіли про стан виконання ряду організаційних та технічних заходів з підготовки об`єктів, майстерень, транспортних засобів та механізмів до роботи в осінньо-зимовий період.

Зокрема зупинились на виконанні заміни та ремонтів енергетичного обладнання, бойлерів, теплових мереж, трубопроводів питної води, електроустаткування, об’єктів протипожежного призначення, інженерних комунікацій тощо.

Проінформовано про проведену роботу з сезонного обслуговування транспортних засобів: утеплення кабін самохідних машин та встановлення приладів підігріву; створення запасів зимових сортів горючого, змащувальних матеріалів, гумотехнічних виробів та інших експлуатаційних матеріалів.

Фахівців Держпраці цікавив стан та оснащення виробничих та санітарно-побутових приміщень, укомплектація необхідним інвентарем та посипочними матеріалами, забезпечення працівників теплим спецодягом, спецвзуттям та засобами індивідуального захисту.

На завершенні зустрічі фахівці гірничопромислового управління рекомендували керівникам підприємств проаналізувати якість виконання заходів, які спрямовані на безпеку життя і здоров’я робітників при виконанні робіт підвищеної небезпеки та обслуговуванні обладнання підвищеної небезпеки під час осінньо-зимового періоду, та посилити контроль за їх виконанням.