Консультативна допомога з питань охорони праці представникам закладу громадського харчування

24 березня 2023

Фахівці управління інспекційної діяльності у Дніпропетровській області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели нараду з працівниками закладу громадського харчування.

Насамперед держслужбовці надали консультативну допомогу з актуальних питань охорони праці, зокрема щодо змін у законодавстві, що пов’язані з введенням воєнного стану на території України, та наголосили на необхідності дотримання нормативно-правових актів з охорони праці, зокрема «Правил охорони праці для підприємств громадського харчування». Окрім цього, та дотриманні заходів безпеки при роботі з електричним та газовим обладнанням для приготування їжі.

Однією з тем зустрічі стала організації електронного документообігу в системі управління охороною праці підприємства. Інспектори управління розповіли алгоритм дій у разі прийняття рішення з впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці та обговорили проблемні питання, що можуть виникнути під час його запровадження.

Наприкінці обговорили з учасниками заходу подальшу взаємодію та інформаційну підтримку.

Посадовці звернули увагу на рубрику «Рекомендації для роботодавців та працівників на період воєнного стану» на сайті Держпраці та інформаційному порталіhttps://pratsia.in.ua, де є можливість отримати відповіді на найбільш актуальні питання.