Консультативна допомога з питань охорони праці представникам підприємства сфери торгівлі

29 травня 2023

Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено семінар з працівниками сфери торгівлі.

Під час зустрічі держслужбовці роз’яснили, що під час виконання робіт з небезпечними та шкідливими виробничими чинниками або робіт пов’язаних з підвищеним виробничим ризиком – передбачено вжиття організаційно-технічних заходів щодо безпеки праці. А також обговорили питання, що стосуються дотримання вимог «Правил охорони праці під час експлуатації навантажувачів», «Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт», «Правил охорони праці під час виконання робіт  на висоті» та можливих заходів для недопущення виникнення випадків травмування працівників під час виконання ними трудових обов’язків. Окрім того, посадовці наголосили на неприпустимості приховування травматизму на підприємстві, а також проконсультували щодо безпечного виконання вантажно-розвантажувальних робіт.

В кінці зустрічі посадовці міжрегіонального управління повідомили про можливість отримувати необхідну та актуальну інформацію на сайті Державної служби України з питань праці у рубриці «Рекомендації для роботодавців та працівників на період воєнного стану» та на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua.