Консультативна допомога з питань охорони праці представникам підприємства нафтохімічної галузі

23 березня 2023

Фахівці Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці продовжують інформаційно-роз’яснювальну роботу.

В рамках зустрічі з працівниками нафтохімічної галузі держслужбовці роз’яснили, що під час виконання робіт з небезпечними та шкідливими виробничими чинниками або робіт пов’язаних з підвищеним виробничим ризиком – передбачено вжиття організаційно-технічних заходів щодо безпеки праці. Під час технічних консультацій були розглянуті питання щодо посилення контролю за організацією безпечного ведення газонебезпечних робіт та забезпечення безпечної та надійної експлуатації систем газопостачання відповідно до вимог чинних нормативно-правових актів та нормативних актів з охорони праці, зокрема в умовах дії воєнного стану.

Окрім цього, фахівці управління звернули увагу на основні вимоги «Правил експлуатації електрозахисних засобів» та можливих заходів для недопущення виникнення випадків травмування працівників під час виконання ними трудових обов’язків. Посадовці окремо наголосили на неприпустимості приховування травматизму на підприємстві.

Також інспектори надали роз’яснення Рекомендацій Держпраці для роботодавців щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій.

В кінці зустрічі держслужбовці повідомили про можливість отримувати необхідну та актуальну інформацію на сайті Державної служби України з питань праці у рубриці «Рекомендації для роботодавців та працівників на період воєнного стану» та на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua