Консультативна допомога з питань охорони праці представникам підприємства харчової промисловості

25 грудня 2024

Фахівці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Дніпропетровській області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з керівниками відділів м’ясопереробного підприємства.

Під час зустрічі інспектори надали роз’яснення щодо змін у законодавстві з питань охорони праці, які пов’язані з введенням воєнного стану на території України. Також були надані рекомендації для роботодавців щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки в умовах воєнних (бойових) дій. Інспектори надали консультативну допомогу з питань розслідування нещасних випадків на виробництві, акцентували увагу на недопущенні приховування фактів настання виробничих травм. Окремо наголосили на необхідності дотримання «Правил охорони праці для працівників м’ясопереробних цехів».

Додатково роз’яснили порядок сповіщення працівників у разі аварійного відключення та відновлення електропостачання, а також правила експлуатації бензинових і дизельних генераторів в умовах раптового відключення централізованого електропостачання.

У процесі спілкування посадові особи підприємства поставили запитання щодо організації проведення попередніх і періодичних медичних оглядів працівників, спеціального навчання та перевірки знань з питань охорони праці. На всі запитання вони отримали змістовні й кваліфіковані відповіді від фахівців відділу.

На завершення зустрічі інспектор звернув увагу на те, що більше інформації та консультації у зручний спосіб можна отримати за допомогою інформаційного порталу https://www.pratsia.in.ua.