ІНФОРМАЦІЯ про превентивні заходи проведені у суб’єкті господарювання, який здійснює експлуатацію атракціонів підвищеної небезпеки у серпні 2022 року

04 серпня 2022

Фахівцями відділу нагляду у будівництві, підйомними спорудами за об’єктами котлонагляду, транспорту та зв’язку Управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки проведена інформаційно-роз’яснювальна робота та нарада з метою запобігання випадкам травмування відвідувачів атракціонів та створення безпечних умов експлуатації атракціонної техніки.
Обговорено заходи, направлені на недопущення аварій та нещасних випадків; вимоги до будови, виготовлення, установлення, монтажу, безпечної експлуатації, ремонту та реконструкції атракціонної техніки.
Доведено, інформацію що нехтування власником нормативних вимог безпеки призводить до випадків травмування. Роз’яснено, що роботодавець повинен забезпечити своєчасний ремонт атракціонної техніки та допоміжного обладнання. Атракціони, що перебувають в експлуатації, повинні підлягати періодичному технічному огляду після міжсезонного зберігання, але не рідше одного разу на 12 місяців. Зауважено, що суб’єкт господарювання має забезпечити аби дії відвідувачів не спричинили аварійних ситуацій та не стали причиною нещасних випадків. Для цього перед входом на атракціон необхідно розмістити таблички з інформацією про правила поведінки і користування даним видом атракціону.
Акцентовано, що вимоги до будови, виготовлення, установлення, монтажу, безпечної експлуатації, ремонту та реконструкції атракціонної техніки визначено Правилами будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки (НПАОП 92.7-1.01-06).
Також з метою інформування вимог проекту МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці» посадовим особам доведено про проведення в Україна інформаційної кампанії «Виходь на світло». Спільно з посадовими особами підприємства обговорено необхідність дотримання вимог рекомендацій Держпраці роботодавцями при виконання робіт підвищеної небезпеки працівниками підприємства та експлуатації машин, механізмів, обладнання в умовах воєнних (бойових) дій.