Як проходив семінар з питань трудових відносин в період воєнного стану з працівниками ТОВ «Навчально-курсовий центр «Моноліт»

12 жовтня 2022

Під час зустрічі з працівниками підприємства обговорювались найважливіші зміни у законодавстві України у сфері охорони праці у період воєнного стану та актуальні питання, зокрема, щодо прийняття Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-ІХ.

Фахівці Головного Управління роз’яснили працівникам підприємства щодо проведення навчань навчальним центром відповідно до вимог «Типового Положення про порядок навчання і перевірки знань з питань охорони праці», затвердженого Наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці 26.01.2005  № 15.

Інспектори звернули увагу на організацію навчання, оформлення та зберігання протоколів, оформлення та облік посвідчень про перевірку знань.

Під час проведення семінару-тренінгу з працівниками обговорено питання необхідності проведення позапланових інструктажів та про дії працівників у разі потрапляння у зону бойових дій.

В ході зустрічі фахівці Головного Управління звернули увагу на можливість отримати відповіді на найбільш актуальні питання, які розміщені на сайті Держпраці у рубриці «Рекомендації для роботодавців та працівників на період воєнного стану», на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua

https://dsp.gov.ua/trudovi-vidnosyny-pid-chas-voiennoho-stanu-v-ukraini-shcho-zminylosia

Або на офіційному каналі в Telegram

https://t.me/dneprviddil

Прес-служба Головного управління