Голова Держпраці Ігор Дегнера взяв участь в засіданні підгрупи Європейської платформи з питань подолання незадекларованої праці

12 вересня 2022

Голова Держпраці Ігор Дегнера 12 вересня взяв участь в онлайн засіданні підгрупи Європейської платформи з питань подолання незадекларованої праці, у ході якої обговорювались заходи щодо запобігання використанню незадекларованої праці та трудовій експлуатації переміщених осіб з України.

Під час зустрічі Ігор Дегнера розповів, що з початком бойових дій в Україні Держпраці зосередила свої зусилля на допомозі працівникам та роботодавцям в адаптації трудових відносин до умов військового стану. Зокрема, учасників заходу було поінформовано про роботу інспекторів праці щодо зниження рівня незадекларованої праці, консультування громадян та бізнесу.

Окремою темою обговорення стала робота з питань протидії торгівлі людьми, в ході якої з початку військових дій інспектори праці проконсультували понад 1,2 млн громадян, які вимушені були шукати більш безпечних місць для проживання.

Експерти з Польщі, Литви, Фінляндії та Португалії обговорили можливі механізми усунення ризиків використання неофіційної зайнятості українців, які виїхали закордон, та виявлення випадків їх трудової експлуатації, акцентували увагу на законодавчих ініціативах своїх країн та заходах, які вже були вжиті для подолання цієї проблеми.

Учасники зустрічі домовились про продовження взаємодії задля забезпечення захисту наших співвітчизників, які опинились за кордоном через війну в Україні.