Фахівці праці з метою попередження фактів незадекларованої праці провели превентивні заходи у м. Тернівка

06 березня 2024

🔰Відділом з питань праці східного регіону управління інспекційної діяльності у Дніпропетровській області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці разом з Тернівським відділом Павлоградської філії Дніпропетровського ОЦЗ проведено ряд превентивних заходів щодо попередження фактів незадекларованої праці у м. Тернівка Дніпропетровської області.

Так, на заходах інспектори праці наголошували підприємцям та працівникам міста, що ведення підприємницької діяльності без укладення трудового договору це не тільки порушення законодавства про працю, а й втрата прав і гарантій для працівників.

У разі незадекларованої праці робітник не може розраховувати на оплачувані відпустки, лікарняні, тощо. Працівник не має захисту від незапланованого звільнення з боку роботодавця та зниження заробітної плати. Фахівці праці наголошували що не потрібно погоджуватися на працю без укладання трудового договору та із зарплатою «в конверті».

👉Більше дізнатися про особливості трудового законодавства можна на інформаційному порталі Держпраці за посиланням https://pratsia.in.ua