До уваги суб’єктів господарювання! Введено в дію новий Технічний регламент!

08 квітня 2021

 

Відповідно до статті 5 Закону України “Про технічні регламенти та оцінку відповідності” Кабінет Міністрів України Постановою від 04.12.19 р. № 1186 затвердив «Технічний регламент шумового випромінювання у навколишнє середовище від обладнання, що використовується ззовні приміщень», який введено в дію 11 березня 2021 року.

Також даною Постановою внесено зміни до переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 №1069. Зокрема, сфера відповідальності Держпраці, як органу державного ринкового нагляду, доповнено новим видом продукції: «Обладнання, що використовується ззовні приміщень».

Цей Технічний регламент встановлює вимоги до шумового випромінювання у навколишнє середовище від обладнання, що використовується ззовні приміщень, з метою захисту здоров’я людей, охорони довкілля та обігу такого обладнання на ринку України.

Установлено, що надання на ринку та/або введення в експлуатацію обладнання, що було введено в обіг до дня набрання чинності вищезазначеною постановою, не може бути заборонено чи обмежено з причин невідповідності такого обладнання всім або окремим вимогам затвердженого Технічного регламенту.

З огляду на вищевикладене, Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області наголошує на необхідності виконання суб’єктами господарювання, вимог цього Технічного регламенту при введені в обіг (експлуатації) обладнання, що використовується ззовні приміщень.