Безпека праці – виробнича необхідність

28 квітня 2022

Фахівцями відділу нагляду у хімічній промисловості у м. Дніпро управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області разом із фахівцями інспекції технічного нагляду КП «Дніпроводоканал» ДМР з метою попередження аварій і аварійних ситуацій та випадків травматизму на об’єктах підвищеної небезпеки (зберігання і споживання хлору) проведена перевірка технічного стану засобів локалізації хлору.

На складах хлору, у випарювальних і хлораторних приміщеннях була перевірена справність схеми включення аварійної вентиляції та системи поглинання хлору за сигналом газосигналізатора, а також блокування системи аварійного поглинання хлору з пуском аварійної вентиляції.

На об’єктах, де відсутня аварійна вентиляція, схема включення вентиляції від газосигналізатори – роз’єднана, для того щоб хлор не потрапив у повітря. На таких об’єктах особлива увага була приділена технічній справності водяної завіси для локалізації можливої аварійної ситуації. Всі вікна і двері на таких дільницях знаходяться у справному стані і щільно закриваються.

На складах хлору в контейнерах і балонах знаходиться достатній запас нейтралізуючих засобів, який забезпечує дегазацію хлору.

Всі аварійні пенали знаходяться у справному стані, всі басейни для аварійних контейнерів і балонів рідкого хлору заповнені водою.
Технічний стан всіх технологічних ліній споживання хлору на всіх об’єктах знаходиться у задовільному стані.

Для КП «Дніпроводоканал» ДМР безпека праці завжди була виробничою необхідністю, а у страшний час війни, у непередбаченості подій стала на першому місці.