Безпечна експлуатація автономних джерел живлення з представниками ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ ДІВЕС»

17 листопада 2022

Фахівці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області провели нараду з представниками ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ ДІВЕС» щодо безпечної експлуатації автономних джерел живлення.

В ході наради посадовцями було доведено до  працівників підприємства основні вимоги щодо безпечної експлуатації автономних джерел живлення.

Під час заходу були обговорені питання про необхідність дотримання основних вимог щодо безпечного вводу в експлуатацію автономних джерел живлення.

Також обговорили:

–          особливості вимог до перевірки автономних джерел живлення;

–          вимоги до експлуатації автономних джерел живлення;

–          про небезпеку самовільного підключення автономного джерела живлення;

–          як підключати автономне джерело живлення;

–          Правила електробезпеки під час експлуатації автономного джерела живлення.

В ході обговорення, з працівниками підприємства ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ ДІВЕС» особливу увагу  звернули вимогам до безпеки схеми підключення автономного джерела живлення, а саме:

  • Підключення генераторів повинне здійснюватися за заздалегідь розробленими схемами підключення, що виключають помилкову подачу напруги від джерела живлення до зовнішніх мереж електропостачання.
  • При прийнятті в експлуатацію автономної електростанції режим роботи нейтралі електростанції та захисні заходи електробезпеки повинні відповідати режиму роботи нейтралі та захисним заходам, прийнятим у мережі ОСР. Нейтраль, як правило, має бути ізольована.
  • Підключення аварійної або резервної автономної електростанції до мереж (електроприймачів) споживача вручну дозволяється лише за наявності блокувань між комутаційними апаратами, що виключають можливість одночасної подачі напруги в мережу споживача та мережу ОСР.
  • Автоматичне включення аварійної або резервної автономної електростанції у разі зникнення напруги з боку енергосистеми повинно здійснюватися за допомогою пристроїв автоматики, що забезпечують попереднє відключення комутаційних апаратів електроустановок споживача від мережі ОСР та подальшу подачу напруги електроприймачам від електростанції.
  • Для забезпечення автоматичного вимкнення живлення застосовуються пристрої захисту та контролю. Їх вигляд та номенклатура визначається за погодженням підключення з ОСР.

А також особливу увагу було приділено безпечній експлуатації електрогенераторів; дотриманню вимог Правил технічної експлуатації станцій і мереж; дотриманню експлуатаційних інструкцій та інструкцій з охорони праці;дотриманню вимог Правил безпечної експлуатації  електроустановок тощо.

Учасникам заходу нагадали про проведення інформаційної кампанії «Виходь на світло!», яка спрямована на поширення обізнаності суспільства з питань ризиків і наслідків незадекларованої праці та переваг офіційного працевлаштування в ході якої будь-хто може отримати корисну та необхідну інформацію про трудові відносини у воєнний час на інформаційному порталіhttps://pratsia.in.ua 

Більше інформації шукайте за посиланнями

https://dsp.gov.ua/trudovi-vidnosyny-pid-chas-voiennoho-stanu-v-ukraini-shcho-zminylosia

Або на офіційному каналі в Telegram

https://t.me/dneprviddil

Прес-служба Головного управління