Аналіз стану незадекларованої праці та складаня Паспорту неформальної зайнятоті у Павлоградському регіоні обговорили на зустрічі з фахівцями Управління Пенсійного фонду

16 березня 2018

З метою отримання інформації, необхідної для складання Паспорту неформальної зайнятості у Павлоградському регіоні, відбулася робоча зустріч фахівців Управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області та спеціалістів відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного відділу Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих  осіб, зайнятість, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Павлоградському регіоні  Ірина Чубенко-Салко звернула увагу присутніх на те, що формування політики у сфері державного нагляду за додержанням законодавства про працю потребує наявності надійних статистичних даних щодо сегментації зайнятості населення за секторами економіки та характером праці. Адже, найбільший дефіцит гідної праці існує там де робота виконується поза сферою правових рамок, а тому, необхідно постійно проводити аналіз щодо стану незадекларованої праці.

Особливу увагу необхідно звертати на неформальну зайнятість, визначення якої передбачає будь яку економічну діяльність працівників, що за законодавством або на практиці не охоплена або недостатньо охоплена формальними нормами. А тому, необхідне статистичне вивчення неформальної зайнятості, а це можливо шляхом аналізу інформації про зайнятість населення за типами роботи.

Крім того, в ході зустрічі було здійснено обмін інформацією для проведення аналізу стану незадекларованої праці у Павлоградському регіоні, поінформовано про інспекційні відвідування, здійснені за інформацією Пенсійного фонду інспекторами по Павлоградському регіону та визначений перелік підприємств для проведення інспекційних відвідувань протягом березня-квітня 2018 року.