Фахівці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області прийняли участь у триденному тренінгу для інспекторів праці

06 листопада 2018

У рамках Проекту ЄС-МОП “Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці” за участі Менеджера Проекту ЄС-МОП Антоніу Сантуш та Національного координатора  Проекту Софії Литвин у м. Полтаві завершився триденний тренінг для інспекторів праці “Навчання практичним методам інспекційних відвідувань для виявлення і подолання незадекларованої праці та ефективним навичкам міжособистісного спілкування”.

Нагадаємо, що цей захід є продовженням навчань, які вже відбулись у Києві, Харкові та Вінниці. Учасниками тренінгу у Полтаві стали інспектори праці Управлінь Держпраці шести областей – Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій, Сумській, Миколаївській та Полтавській, правові інспектори профспілок із Хмельницької, Кіровоградської, Дніпропетровської областей, а також інспектори праці органів місцевого самоврядування, завданням яких є виявлення випадків незадекларованої праці та ініціювання відповідних нормативно-правових процедур.

Від Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області в даному заході прийняли участь начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятість, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Дніпропетровському регіоні Сергій Бланк та Головний державний інспектор Іван Лазарєв.

Протягом трьох днів тренери знайомили інспекторів з найкращими практиками та методами інспекційних відвідувань для виявлення незадекларованої праці, удосконалювали їх навички ефективного спілкування, обговорювали різноманітні прийоми з подолання агресії тощо. Крім того, під час навчання кожен бажаючий мав змогу стати учасником ймовірних нетипових ситуацій під час інспекційних відвідувань та спільно з коучем окреслити шляхи їх вирішення, проаналізувати дії інспектора під час відвідування підприємства.

Наприкінці заходу кожен учасник отримав Сертифікат. Тренери переконані, що отримані знання стануть гарним надбанням у повсякденній роботі інспекторів, а головне, кожен з них відтепер зможе самостійно навчати своїх колег.

Довідково
Проект ЄС-МОП “Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці”сприяє реалізації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, що набула чинності 1 вересня 2017 року та її відповідних додатків, а також положень Конвенції МОП № 81 та № 129 про інспекцію праці, ратифікованих Україною у 2004 році. Проект – це внесок ЄС і МОП у просування міжнародних трудових норм, покращення безпеки та гігієни праці (БГП) і додержання законодавства про працю в Україні.