Powered by : kan-studio Support by M.Saenko

Пестициди, якими користуються в сільському господарстві для боротьби зі шкідниками та хворобами рослин і тварин, належать до різних груп хімічних сполук (хлорорганічних, фосфорорганічних, ртутєвмісних, карбамідових, препаратів міді, цианідів та інших). Застосовують їх на різних етапах сільськогосподарського виробництва, починаючи від підготовки насіння до висіву (протруювальні роботи) й до обприскування рослин у період їх вегетації.

 


Пестициди можуть потрапляти в організм людини не тільки через дихальні шляхи, а й безпосередньо через неушкоджену шкіру і слизові оболонки очей, через травний канал. Деякі з них мають здатність нагромаджуватись в організмі і через тривалий період часу спричиняти хронічні отруєння. Потрапивши в організм, пестициди можуть уражати центральну нервову систему, печінку, нирки та інші внутрішні органи. Це треба знати і враховувати не тільки спеціалістам сільського господарства, які зобов'язані раціонально вирішувати питання конкретного застосування пестицидів на практиці, а й усім тим, хто працює з ними.

Більш детально з інформацією можна ознайомитись тут


09.12.2015 |

Повернутись назад