Powered by : kan-studio Support by M.Saenko

Стан охорони праці на підприємствах харчової та переробної промисловості області було винесено окремим питанням на робочу нараду Департаменту агропромислового комплексу та розвитку сільських територій Дніпропетровської облдержадміністрації, участь у якій прийняли фахівці теруправління Держгірпромнагляду, галузевих профспілок та понад 90 перших керівників профільних підприємств регіону.


Підбиваючи підсумки роботи харчової галузі за 1 квартал 2013 року, заступник голови Дніпропетровської ОДА Вадим Нестеренко закликав присутніх прислухатися до порад Держгірпромнагляду, адже належний стан охорони праці на підприємствах харчової та переробної промисловості лише сприятиме їх розвитку.

В останні роки спостерігається тенденція до зниження виробничого травматизму на підприємствах галузі. Якщо в 2009 році було травмовано 32 особи, з них 3 смертельно, то в 2012-му – 16 (3 людини загинули). Зокрема, всі минулорічні нещасні випадки зі смертельним наслідком сталися внаслідок ДТП. У першому кварталі поточного року смертельного травматизму вдалося уникнути.

Як зазначив у своєму виступі начальник Державної інспекції нагляду у агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Сергій Філіпков, аналіз виробничого травматизму, зроблений фахівцями теруправління Держгірпромнагляду, свідчить про те, що найчастіше нещасні випадки на виробництві трапляються саме з організаційних та психофізіологічних причин (85% від їх загальної кількості). Тобто порушення трудової та виробничої дисципліни, правил дорожнього руху, технологічного процесу збирають левову частку людських життів, роблять потерпілих інвалідами. Це доводить, що прибуток в думках горе-керівників ще подекуди превалює над витратами на охорону праці.

Сергій Філіпков нагадав присутнім, що відповідальність за дотримання вимог законодавства щодо прав працівників в галузі охорони праці покладається саме на роботодавця, який згідно з вимогами Закону України «Про охорону праці» повинен впровадити на підприємстві, незалежно від форми власності, ефективну систему управління охороною праці, для чого:
– вжити заходів по кадровому забезпеченню підприємств спеціалістами з охорони праці, підготовки та підвищення їх кваліфікації;
– забезпечити виконання необхідних профілактичних заходів, впроваджувати у виробництво безпечні технології, нову техніку з метою створення здорових та безпечних умов праці і відпочинку;
– забезпечити проведення інструктажу, навчання для працівників, спеціального навчання і перевірки знань на роботах з підвищеною небезпекою, не рідше одного разу на три роки та перевірку знань для посадових осіб.

Ставлення до охорони праці та безпеки виробництва повинно буде таким же виваженим та послідовним, як і до фінансово-економічних показників діяльності підприємства.

Прес-служба теруправління Держгірпромнагляду
у Дніпропетровській області

 


19.04.2013 |

Повернутись назад