Powered by : kan-studio Support by M.Saenko

Перспективи розвитку харчової та переробної промисловості на Дніпропетровщині розглядають невід’ємно від охорони праці. Це засвідчила спільна нарада, яка відбулась у рамках проведення заходів з нагоди Всесвітнього дня охорони праці за ініціативи теруправління Держгірпромнагляду у Дніпропетровській області разом із соціальними партнерами – Дніпропетровською обласною організацією харчової промисловості профспілки працівників АПК, Департаментом агропромислового комплексу, розвитку сільських територій та ринкового середовища облдержадміністрації, Дніпропетровською обласною організацією роботодавців харчової та переробної промисловості.


Представницький захід зібрав понад 60 керівників галузевих підприємств Дніпропетровщині, голів профспілкових організацій, керівників служб охорони праці.

 

Розгляд стану охорони праці на піднаглядових теруправлінню Держгірпромнагляду підприємствах харчової та переробної галузі було винесено першим питанням. І хоча аналіз виробничого травматизму свідчить про те, що в останні роки спостерігається тенденція до зниження (11 випадків загального травматизму протягом 2013 року проти 2-х у першому кварталі 2014-го, при відсутності смертельного травматизму), начальник Державної інспекції нагляду у агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Сергій Філіпков закликав присутніх не спочивати на лаврах. Адже ставлення до охорони праці та безпеки виробництва повинно буде таким же виваженим та послідовним, як і до фінансово-економічних показників діяльності підприємства. Доколи є хоча б один травмований працівник – це привід для занепокоєння.

 

Фахівці Держгірпромнагляду нагадали, що відповідальність за дотримання вимог законодавства щодо прав працівників в галузі охорони праці покладається саме на роботодавця, який згідно з вимогами Закону України «Про охорону праці» повинен впровадити на підприємстві, незалежно від форми власності, ефективну систему управління охороною праці, для чого:

  • вжити заходів по кадровому забезпеченню підприємств спеціалістами з охорони праці, підготовки та підвищення їх кваліфікації;
  • забезпечити виконання необхідних профілактичних заходів, впроваджувати у виробництво безпечні технології, нову техніку з метою створення здорових та безпечних умов праці і відпочинку;
  • забезпечити проведення інструктажу, навчання для працівників, спеціального навчання і перевірки знань на роботах з підвищеною небезпекою, не рідше одного разу на три роки та перевірку знань для посадових осіб.

 

На завершення заходу відбулося підведення підсумків обласного громадського огляду стану умов і охорони праці на підприємствах харчової промисловості Дніпропетровської області за 2013 рік і обласного конкурсу на звання «Кращий роботодавець 2013 року». Переможці та лауреати отримали почесні дипломи.

Прес-служба теруправління Держгірпромнагляду
у Дніпропетровській області


25.04.2014 |

Повернутись назад